Obsidian Digital A/S
Per Henrik Lings Allé 4, 5
CVR: 37407739
Info(at)obsidian.dk
Vi har alle stået i situationen, hvor man står sammen med sine bedste venner den 31 december i sit pæneste tøj. Man står måske med det første glas champagne i hånden og snakker og griner, mens dronningen begynder at holde nytårstale. Der er mange traditioner forbundet med nytår. Ikke kun når det kommer til fyrværkeriet, tøjet og festen, men også i høj grad når det kommer til maden og hvad man skal have at spise på årets sidste dag.
En af de ting, som er blevet fast tradition i mange af de danske hjem er, at man under dronnings nytårstale får østers, som en form for velkomst snack til det første glas på aftenen. Østers er en spise der godt kan dele vandene, og ikke alle kan lide dem, men der er faktisk mange måder, man kan servere østers på, hvilket du vil kunne læse lidt mere om i denne korte artikel
Den klassiske og mest kendte form at servere østers på, er ved at åbne den rå østers og servere den sådan med salt og citron. Det er ikke lige nemt for alle at sluge denne rå østers, hvilket kan skræmme mange væk, inden de overhovedet har nået at smage dem. Dem der smager dem kan også blive skræmt væk, da den rå østers i sig selv godt kan have en stærk smag af hav eller lignende. Derfor er der mange, der vælger at servere den rå østers med forskellige typer østers sauce, vineddike eller balsamico, da dette giver lidt syre til den ellers salte østers.
En typisk østers sauce, som ofte bliver serveret sammen med østers er vinaigrette i mange forskellige afskygninger. Man kan både købe vinaigrette, men man kan også give sig i kast med at lave den selv. Man kan nemt finde opskrifter online. Vinaigrette er en god måde at give sine østers lidt mere smag, og vil få mange til at tage to gange, hvis der er mulighed for det.
Hvis man stadig ikke er til den rå østers, selvom den bliver serveret sammen med østerssauce og vinaigrette, så er der også andre muligheder man kan tilberede sine østers på. Selvom der er tradition for, at østers skal spises rå, så kan man også vælge at tilberede dem ved at gratinere dem. Når man gratinerer sine østers, så tilbereder man dem i ovnen ved lav varme, sammen med lidt forskellige krydderier. Det kunne for eksempel være sammen med persille, citronskal og hvidløg, eller noget andet, hvis man følger en anden opskrift.
Denne løsning er meget bedre for dem, som ikke bryder sig om at spise rå østers, og man vil i stedet for en slimet, salt østers for en krydret mundfuld, som er lækker og nem at spise for alle. På den måde kan alle komme til at nyde en østers, mens man skåler for første gang på årets sidste dag, mens man holder fast i traditionerne.